Harjoitus 26

Täydennä sanat oikeassa muodossa.

Timo käy Rovaniemellä


Perjantaina Timo aikoo (lähteä) Rovaniemelle ja käydä katsomassa paria asuntoa. Koska (Timo) auto on rikki, hän lainaa autoa (Toivo).

Timo nousee sängystä (kahdeksan). Ensin hän käy suihkussa, pukee ja syö aamupalaa. (kymmenen) hän on valmis. Timo kävelee Ingan ja Toivon luo. Toivo (odotella) Timoa jo (piha). He juttelevat vähän aikaa. Timo lähtee varttia vaille yksitoista. Hänellä on edessään pitkä matka. Rovaniemelle on 300 kilometriä. Hän haluaa olla (Rovaniemi) kahdelta.

Kello on jo puoli (yksi), kun Timo on Sodankylässä. Hän pysähtyy (huoltoasema) kahville. Timo syö ihanan sokerimunkin ja juo kahvia. Sitten hän (tankata) auton ja jatkaa matkaa. (Rovaniemi) Timo saapuu vasta kaksikymmentä yli kaksi.

(Timo) on kiire. Hänen täytyy olla ensimmäisessä asunnossa jo puoli kolmelta. Onneksi asunto on Rovaniemen pohjoispuolella, Saarenkylässä. Timo on asunnolla tasan puoli kolme. Hän (keskustella) omistajan kanssa asunnosta ja vuokrasta. (asunto) on muuten sopiva, mutta vuokra on kallis. Timo lupaa soittaa asunnon (omistaja) seuraavana päivänä.

Timon täytyy mennä katsomaan toista asuntoa vasta (viisi). Hänellä on kaksi tuntia aikaa käydä pankissa ja syömässä. Timo soittaa siskolleen (Outi). Outi pyytää Timoa (he) syömään. (Timo) käy ensin pankissa ja ajaa sitten Outin luo.

Vähän vaille viisi Timo lähtee katsomaan toista asuntoa. (hän) on tapaaminen viideltä. (asunto) on Pöykkölässä. Asunnon omistaja vaikuttaa (mukava). Asunnossa on kaksi kerrosta. Makuuhuoneet ovat yläkerrassa. Timo ja omistaja sopivat, että Timo vuokraa asunnon. Kiviniemet (voida) muuttaa heti, kun haluavat.

Kun Timo lähtee takaisin kotiin, hän on oikein iloinen. Hän soittaa (Natalia) ja kertoo, että heillä on nyt uusi koti. Myös vaimo ilahtuu kovasti. Timo on perillä kotona vasta (ilta) (yksitoista). (hän) oli pitkä päivä, mutta (hän) on hyvin onnellinen.