Harjoitus 28

Täydennä.


(minä) naapurissa asuu pieni perhe. Paavo Laitela on perheen isä. (hän) on iso mies. (hän) on leveä selkä ja isot kädet. (Paavo) vaimo Elina on pieni nainen. (hän) on lyhyt vaalea tukka ja sirot kasvot. (Elina ja Paavo) on yksi lapsi. (tyttö) nimi on Suvi. (Suvi) on samanlaiset hiukset kuin (äiti). (hän) on siniset silmät.

(he) talonsa on pieni, mutta valoisa. Myös piha on kaunis ja siisti. (Suvi) on oma huone. (Suvi) huoneessa on pieni pöytä, sänky ja lelukaappi. (Suvi) lelukaappi on täynnä leluja. Lattialla on pieni kori. Korissa nukkuu (Suvi) koira Hilma.

(Hilma) on kaunis koira. (se) on pitkä silkkinen turkki. (se) häntä heiluu melkein aina. (Hilma) ruokakuppi on keittiössä. Kun (Hilma) on nälkä, se istuu kupin vieressä ja vikisee.

Laitelat harrastavat paljon. Iltaisin (he) on aina kiire. Koulun jälkeen (Suvi) menee tallille. (hän) harrastaa ratsastusta. (Suvi) ei ole omaa hevosta. Koska talli on kaukana, isä vie Suvin sinne autolla. (Elina) ei ole ajokorttia. (Elina) harrastaa uintia. (hän) on uimahallin kausikortti. (Paavo) lenkkeilee Hilman kanssa. (he) juoksevat pitkiä lenkkejä yhdessä.