Harjoitus 24

Kirjoita verbi oikeassa muodossa.Anna ja mummi (lähteä) retkelle. He (ottaa) mukaan leipää ja mehua. Mummi (tehdä) mehua. Hän (tehdä negat.) kahvia, koska Anna (juoda, negat.) kahvia. Mummi (laittaa) eväät reppuun. Anna (kantaa) reppua ensin.

He (kävellä) metsässä tunturin rinteellä. Polku (olla) kapea ja mutkainen. Koska ylämäki on jyrkkä, he (kävellä negat.) nopeasti. Koira (juosta) metsässä. Se (olla) iloinen, kun se (saada) olla mukana.

Mummilla on kuuma. Hän (riisua) takin ja (sitoa) sen reppuun. Nyt mummi (kantaa) reppua, koska Anna (jaksaa, negat.). He (seisoa) vähän aikaa ja (katsoa) alas. Mummin ja ukin talo (näkyä) kaukana alhaalla. Koira (haistaa) pienen myyrän kiven kolossa ja (yrittää) kaivaa sen esiin.

Ylhäällä tunturissa (tuulla). Mummi (pukea) takin päälle. Anna ja mummi (istua) kivellä. He (syödä) eväät ja (ihailla) kaunista maisemaa. Päivä on kaunis. Koira (löytää) pienen lammikon. Se (juoda) vettä lammikosta. Anna (antaa) koiralle juustoa. Koska ylhäällä on kylmä, he (jatkaa) matkaa pian. Matka on pitkä ja he (palata) kotiin vasta illalla. Ukki (odottaa) heitä.